• -20%

Порцелановата кукла

№:

25,00 лв.
20,00 лв. Спестявате 20%

Кристен Лъш - Порцелановата кукла 

Корици
Издател
Количество

Кристен Лъш - Порцелановата кукла 

Опустошителна семейна история за любов, предателство, отмъщение и изкупление

В едно далечно царство, в едно далечно господарство…

…малко момиче живяло щастливо със семейството си в Москва. Но една лятна нощ всичко се променило и момичето останало самичко с майка си. От всички неща, които можела да помести в скромния им багаж на път за Лондон, майка ? избрала да вземе със себе си колекцията си от порцеланови кукли.

Десетилетие по-късно Роузи учи в Оксфордския университет, има любящ годеник и обещаващо бъдеще, но отчаяно иска да намери отговори на въпросите, които я измъчват от години. Въоръжена с единственото наследство от отчуждената си майка – тетрадка с написани на ръка зловещи приказни истории, – тя поема на пътешествие в миналото.

В родината си младата жена разкрива трагична семейна история, обхващаща три поколения – от Революцията през 1917 г. до последните дни на Съветския съюз. А в основата ? стои младата благородничка Тоня, красива като порцеланова кукла, чиито действия отекват през целия век.

Колкото по-надълбоко в миналото навлиза Роузи, толкова повече се разкрива истината за цялото ? семейство. И преди да е достигнала последната приказка на майка си, тя ще трябва да реши колко от тази истина действително иска да научи.

За автора

Кристен Лъш е израснала в Сан Франциско. Има бакалавърска степен по история, както и магистърска по славистика от университета Кеймбридж. Дебютният ? роман, „Порцелановата кукла“, е избран в краткия списък за наградата „Каледония Новъл Ауорд“ и в дългия списък за наградата „Бат Новъл Ауорд“. След прекарани десет години в Европа сега живее в северозападната част на Тихоокеанското крайбрежие заедно със съпруга и децата си.

Специален №

16 продукта в същата категория: