Филтър по

Корици

Корици

Издател

Издател

Цена

Цена

  • 3,00 лв. - 40,00 лв.

Автор

Автор

Български

Български

Има 116 продукта.

Показани са 1-48 от общо 116 артикул(а)

Активни филтри

Тютюн Т.1 - 2 / Комплект

40,00 лв. Цена

Тютюн Т.1 - 2 / Комплект - Димитър Димов

Петък точно в пет

16,95 лв. Цена

Китодар Тодоров - Петък точно в пет

Издателство „Пощенска кутия за приказки“ представя „Петък точно в пет“ – дългоочакваната, дебютна книга на актьора със запомнящо се присъствие в киното, а вече и писател, Китодар Тодоров.

Астрологичен хороскоп 2021

3,95 лв. Цена

Светлана Тилкова - Алена - Астрологичен хороскоп 2021

В книгата ще намерите:

Хороскоп на България за 2021 г.

Астрологичен хороскоп за 2021 г.

Източен хороскоп за 2021 г.

Лейди Гергана - книга 2

12,00 лв. Цена

Цветелина Цветкова - Лейди Гергана - книга 2

Тя е Лейди Гергана и е от Северозападна България! И отново е тук.

Лейди Гергана - книга 1

12,00 лв. Цена

Цветелина Цветкова - Лейди Гергана - книга 1

"Един път ги гледам и трите лазат поди пейката и дират нещо. Кога ги пи­тахме кво е, они викат, че баба Джеки кихна̀ла и си плювна­ла ченето некъде и они съга го дират. И те така си прават живота весел.

Има още неколко човека у село. Ама они са аха и да у̀мрат или са шашави по целата си глава. Останалите сме я, Гергана, баща ми Георги и деда̀ ми Георги…"

Българската монархия - том...

19,90 лв. Цена

Петър Николов-Зиков - Българската монархия - том 2: Царе и богове (765-893)

Българската монархия - том...

17,90 лв. Цена

Петър Николов-Зиков - Българската монархия - том 1: Чедата на хуните (632-765)

Забързани в ежедневието, ние рядко си даваме сметка, колко могъща всъщност е била древната българска монархия. Източните ? граници достигали реките Дон и Кубан, западните – Железни врата на Дунав, а победоносната ? конница кръстосвала целия континент от покритите със сняг склонове на Кавказ, чак до топлата и слънчева Италия. Освен да воюват, първите български царе строели градове, правели паметници и трупали златни съкровища, за да могат, тринайсет века по-късно, удивените им потомци поне малко да се докоснат до миналото величие.

Готическият роман:...

8,90 лв. Цена

Огнян Ковачев - Готическият роман: генеалогия, жанр, естетика

Топ мистериите на Вселената

22,99 лв. Цена

Слави Панайотов - Топ мистериите на Вселената

Слави Панайотов става популярен с канала си The Clashers в YouTube, където публикува най- разнообразни научнопопулярни видеа на различни теми. Последователите му там са вече над 880 000 и всяка седмица те очакват някоя от известните му „Топ класации", „50 невероятни факта", влогове и други.

Автор е на още две произведения от серията „Топ мистериите“ като в първата разказва за най-големите загадки на България, а във втората разширява мащаба и стига до всички краища на света.

ABSOLVO TE

19,80 лв. Цена

Георги Бърдаров - ABSOLVO TE

Всеки ден сме изправени пред избора дали да бъдем добри или лоши... Днес какво ще избереш?

Позитанско царство и други...

14,00 лв. Цена

Михаил Вешим - Позитанско царство и други пародии, в копродукция с известни български писатели

Алманах. Традиции и...

34,90 лв. Цена

Алманах. Традиции и празници на българите

„Алманах – Традиции и празници на българите“ представя богатството, красотата и многообразието на българските обичаи. Той е изчерпателен източник на знания за всеки, който иска да опознае пъстротата на българската традиционна обредност. Безценен подарък и идеално допълнение към семейната библиотека на всеки българин.

„Алманах – Традиции и празници на българите“ ще ви отведе в забравения свят на нашите деди.

Разрушаване на паметника

7,99 лв. Цена

Евтим Евтимов - Разрушаване на паметника

Поетът Евтим Евтимов е една от най-значимите личности в съвреенната българска култура и литература. Стиховете му са влезли в сърцата на много българи, много от тях са изпети от най-известните певци, чрез тях няколко поколения българи се обясняват в любов на любимия човек или се учат на патриотизъм.

Ранни спомени

10,00 лв. Цена

Симеон Радев - Ранни спомени

Страници от историята на...

12,00 лв. Цена

Иван Петков -Страници от историята на българската авиация

Възхвала за летище Каменец:...

12,00 лв. Цена

Павел Пенев - Възхвала за летище Каменец: Порталът към небето и звездите - кн. 2

По своя замисъл и изпълнение книгата е апотеоз на живота на летище Каменец от раждането на идейния проект за летището до неговото закриване - живот, в който са вплетени във въже за повече от 50 години съдбите на хиляди войници, сержанти, офицери, цивилни служители, а също така и на много местни жители и административни органи на селищата в района на летището.

Черната тетрадка (Дневникът...

20,00 лв. Цена

Илия Бешков - Черната тетрадка (Дневникът на художника Илия Бешков. Полицейско досие 1925-1958)

Тази книга се появява 57 години след смъртта на Илия Бешков, толкова години, колкото и самият той е живял. За пръв път тук се публикува дневникът на художника, писан през петдесетте години. Той самият го нарича „Черната тетрадка“. В него има потресаващи прозрения за света, за събитията, за хората, които движат този свят.

Докато той пише дневника си, други водят „записки“, попълват досието му – общо 200 страници. Службите на Държавна сигурност – и по времето на Царска България, и по времето на социалистическия строй – го класифицират и като враг, и като опозиция.

Бешков не e членувал в никаква партия. „Но се оказа че съм бил п? земеделец от много други членове. Винаги съм бил в опозиция...“

Лица и събития от моето...

30,00 лв. Цена

Симеон Радев - Лица и събития от моето време - том 3

В третия том от спомените продължава увлекателния разказ на нашия виден публицист, историк и дипломат. Отделните глави в него са писани в периода между 1955 и началото на 1962 г., когато зрението му е силно отслабнало. Поради тази причина основната част от тях са записвани по неговата диктовка от съпругата му Бистра Винарова и сина му Траян Радев. Без да спазва строга хронология, Симеон Радев продължава да представя събитията от българската история от началото на ХХ век на фона на международните отношения и на противопоставянето и не винаги искреното сътрудничество на Великите сили на Балканите.

От Лайпцигския процес в...

10,00 лв. Цена

Благой Попов - От Лайпцигския процес в сибирските лагери

На 23 март 1954 г., след 30 години емиграция, нелегално завръщане в България, след арести и бягство от ръцете на българската полиция, след процеса по пожара на Райхстага, след 16 и повече години затвор в съветските лагери и на заточение, най-сетне се завърнах в милата си родина България, в София. На гарата ме посрещаха , по тяхно желание, само моите най-близки роднини: братята с жените и децата си, двамата ми чичовци и старата ми майка. Тя ме гледа дълго време, гледа, па каза:

- Па да не ме лъжете! Това ли е синът ми?

За последен път я бях видял през 1924 г., бях млад, с черни коси, черноок момък, а сега се връщах целият побелял, като със сняг посипан... /Благой Попов/

Непознатият Радой

10,00 лв. Цена

Атанас Цонков - Непознатият Радой

Спомени

14,00 лв. Цена

Александър Гиргинов - Спомени

Аз, българинът от...

13,00 лв. Цена

Здравко Здравески - Аз, българинът от Македония. Записки от българските ми страдания

Ура! Най-после и онемях!

11,00 лв. Цена

Рангел Вълчанов - Ура! Най-после и онемях!

Текстът на "Ура! Най-после онемях!" е нещо като артистичен галоп равносметка през живота на талантливия ни режисьор Рангел Вълчанов, пълен със спомени от младостта, с уникални признания и рецепти от кухнята на кинотворчеството му, с горчиви и весели опити за философски обобщения.

Това е един безценен художествен документ за нашата култура, съчинен в характерния за Рангел Вълчанов стил, съчетаващ метежност, страст към парадокса, безмилостен скепсис към всякакви кумири и авторитети, написан с обсебваща вниманието напористост.

Народе????

9,00 лв. Цена

Васил Левски - Народе????

Книгата е част от поредицата "Българска класика" на издателство "Захарий Стоянов". Изданието е насочено към ученици и студенти, както и към широката българска общественост.

Живей бързо 3: Време за...

12,00 лв. Цена

Надя Чолакова - Живей бързо 3: Време за разстрели

Невероятните приключения на Георги Илиев започват тепърва.

Лица и събития от моето...

30,00 лв. Цена

Симеон Радев - Лица и събития от моето време - том 2

Със своите спомени, обемащи десетки хиляди страници, Симеон Радев изпъква като един от най-сладкодумните разказвачи в българската литература, която съвсем не е бедна откъм мемоари. Той ги определя като поредица от книги, носещи общото заглавие "Лица и събития от моето време". И наистина в тези своеобразни мемоари той не е в центъра на вниманието, а се изявява като изключително внимателен, но същевременно емоционален наблюдател и хронист на събитията и личностите от неговото време.

Петър Увалиев. Изповеди

13,00 лв. Цена

Бригита Йосифова - Петър Увалиев. Изповеди

"Днес необикновеният характер на интервютата, както и личността на Петър Увалиев, изискват повече от един предговор или от встъпителна оценка. Ще се опитам да създам един "конгломерат" от различните му културни увлечения, да покажа богатата палитра на постигнатото от нашия голям българин."

Из книгата

Книгата съдържа четири интервюта на Бригита Йосифова с Петър Увалиев, похвално слово за българския език и из "Търнър: Структурен разрез".

Откраднато небе

12,00 лв. Цена

Андрей Първанов - Откраднато небе

Андрей умееше да цени миговете. Моментите на чиста, силна и неподправена емоция. И като безпогрешен фотоапарат запечатваше тези прашинки история дълбоко в себе си. Понякога толкова дълбоко, че само най-близките му успявахме да усетим какво таи в сърцето си този голям и силен мъж. В тези страници са подредени, като в албум, най-скъпите му спомени за хора, места и безкрайното небе. Небе, което открадна за себе си и за хората, на които помогна да азперят криле... (Правда Първанова)

Лица и събития от моето...

30,00 лв. Цена

Симеон Радев - Лица и събития от моето време - том 7

С този последен седми том завършват спомените на Симеон Радев, които са част от неговия амбициозен проект да разкаже в последните десетилетия от живота си за своето участие в обществено-политическия и културния живот на България. Утвърдил се като безспорен летописец на изграждането на Третата българска държава, създал незабравими образи на "строителите" й, със своите огромни по обем мемоари той продължава темата от забележителното си произведение "Строителите на съвременна България". В този том Симеон Радев се представя и като биограф на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Philadelphia Regalis....

18,00 лв. Цена

Ренета Инджова - Philadelphia Regalis. Корени и цвят

Тази книга се яви в опит за изследване на една предишна книга...

Исках да оставя на поколението след мен помагало или наръчник за усвояване на „Уроците на Рали“. Вместо това се роди хрониката на моя род. В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия.

Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.

От автора

На кафе с Ванга

8,80 лв. Цена

Веска Цицелкова - На кафе с Ванга

„Веске, ти ли си? Мори, цял ден те чакам, като Господ...“, с тези думи Ванга посреща на прага своята приятелка Веска Цицелкова в първата от 36 незабравими срещи. Художничката ни кани да се разходим заедно сред нейните много специални моменти на страниците на тази книга.

Живот от сенки и сияния

18,00 лв. Цена

Асен Василев - Живот от сенки и сияния

В спомените си проф. Асен Василиев разказва за събития от нашата история, за издирваните от него паметници на културата из цялата страна, за откриването и опазването на Казанлъшката гробница, църквата „Св. Петка Самарджийска“ в София, Ивановските стенописи край Русе, за запазената традиция в Светогорската обител, за възрожденското изкуство в Македония.

Споделя откровено много факти за интелектуалния живот у нас, за знакови съвременици, творили през ХХ век, с които има лично познанство.

Спомените на Асен Василиев са съществен принос в историята на българската култура.

Ванга от рода на прокълнатите

15,00 лв. Цена

Капка Георгиева - Ванга от рода на прокълнатите

Капка Георгиева е журналист, писател и политик. Автор е на книгите "Аз съм Дънов", "Ванга от рода на прокълнатите", "Вера - мисия феномен", "Убийството на Орфей", които оглавяват класациите занай-продавани заглавия на българския пазар.

Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", а после е специализирала психология. Работила е в "Литературен вестник", "24 часа", "Труд", "Монитор". Основател на Национал-демократична партия. В момента е общински съветник в гр. София.

Извън редовете. Романът на...

16,00 лв. Цена

Боряна Дукова - Извън редовете. Романът на Яна Язова

Романът на Яворов, част 2

18,00 лв. Цена

Михаил Кремен - Романът на Яворов, част 2

Романът на Яворов, част 1

22,00 лв. Цена

Михаил Кремен - Романът на Яворов, част 1

„Романът на Яворов“ е единствено по рода си произведение в българската литература, безценно свидетелство за един от най-ярките периоди в културната ни история.

Вечната и святата

15,00 лв. Цена

Елисавета Багряна - Вечната и святата

Сън за щастие

18,00 лв. Цена

Пенчо Славейков - Сън за щастие

"Истинският човек според индивидуализма на П. П. Славейков е силен, но сам. Самотата му придава могъщество, независимост и решителност. Той се самоосъзнава като стоящ над "презряната тълпа", понеже му пречи да разгърне способностите си."

"... Сега се проявява друга воля за свобода и независимост, различна от тази на възрожденското време. Само "Свръхчовекът" е способен и достоен за тях, защото няма да ги опорочи с някакво служение на тълпата, а ще ги вложи в духовни творения. ...

Първото издание на "Сън за щастие" излиза през 1907 г. в Тутракан. Това е една от най-ярките и характерни за великия поет книги, бележещи неговата творческа зрялост." - Панко Анчев

Черна песен. Антология

18,00 лв. Цена

Димчо Дебелянов - Черна песен. Антология

Да бъде ден!

15,00 лв. Цена

Христо Смирненски - Да бъде ден!

"Смирненски възпява силната, открояваща се личност. Но за разлика от индивидуализма на Пенчо Славейков, той се прекланя пред хората на преобразяващото действие, на тези, които защитават онеправданите, а не на презиращите масата заради нейната сивота. Неговите герои са революционери, действащи личности, които не се примиряват с неправдата и повеждат масите на борба..."

Панко Анчев

Под игото на съвременен...

15,00 лв. Цена

Иван Вазов - Под игото на съвременен български език: Пълен текст

Пълен текст на "Под игото" на съвременен български език.

Нова земя

16,00 лв. Цена

Иван Вазов - Нова земя

Непознатият Яворов....

20,00 лв. Цена

Непознатият Яворов. Новооткрити стихове и документи

След повече от 100 години да се появят неизвестни стихове, писма и документи на един от най-големите български поети - Пейо К. Яворов, е истинско събитие.

Двете Америки

20,00 лв. Цена

Алеко Константинов, Светослав Минков - Двете Америки

Това е книга, събрала в себе си две знакови произведения на българската литература: „До Чикаго и назад“ на Алеко Константинов и „Другата Америка“ на Светослав Минков.

Казаларската царица

17,90 лв. Цена

Иван Вазов - Казаларската царица

"Казаларската царица" e първият български любовен роман - създаването му е част от мисията на писателя да попълва празнините в българската литература.

Бай Ганьо (твърда корица)

9,95 лв. Цена

Алеко Константинов - Бай Ганьо (твърда корица)

Забавни, окарикатуряващи, философски, разказите на Алеко Константинов за бай Ганьо са едно от най-ценните съкровища на следвъзрожденската ни литература. Може би още по-необходими ни днес, за да погледнем по-ясно към българската народопсихология.

"Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо вече е цял европеец." Така Алеко Константинов описва своя герой през 1894 г. Повече от век по-късно "бай Ганьо" се използва като нарицателно за цяла една култура, а историите му са по-актуални от всякога.

Елин Пелин. Избрани творби

5,99 лв. Цена

Елин Пелин - Елин Пелин. Избрани творби

Литературата е възможност за достъп до многообразието на човешкия опит. Тя ни позволява да се ориентираме в миналото, да разбираме настоящето и да създаваме проекти за бъдещето. Когато се научим да я четем и разбираме, тогава имаме достъп до духовните богатства на света и до дълбочините на човека. - Валери Стефанов

Поредицата „Българска класика“ среща читателя с емблематични произведения на български майстори на словото, оформили лика на родната литература. Тези специално подбрани творби са застъпени в учебната програма на българските училища и са подходящи както за ученици и кандидат-студенти, така и за всеки ценител на класическата българска литература.

Старопланински легенди

12,00 лв. Цена

Йордан Йовков - Старопланински легенди

Йовков е един медитативен темперамент. Даже и неговата експанзивност се стимулира от призивния образ на могъщото и огромното, който се постига при състоянието на чиста съзерцателност. - Владимир Василев