Стихчета и гатанки

Стихчета и гатанки

Активни филтри

Книга за бебета и техните...

14,90 лв. Цена

Книга за бебета и техните родители

Този очарователен сборник от стихчета и истории ще достави огромна радост на най-малките във вашето семейство. Игривите песнички, забавните случки и залъгалки ще разкрият на вашето бебе света на римите, ритъма и игрите. Вземете в прегръдките си мъничкия си син или дъщеричка и се наслаждавайте на миговете, прекарани заедно. За Мечо Пух времето с бебчето е по-сладко дори от мед

Чадърче от коприна (Златно...

4,00 лв. Цена

Петя Александрова - Чадърче от коприна (Златно перо)

Имало някога една кокошчица, която мечтаела да покори Еверест; една планина, която отишла да почива на море; магаренце, което искало да стане герой... А какво да кажем за възпитания дъжд, за облачето, което търсело работа? Ако искате да се запознаете с тези и още много други забавни герои от веселите приказки и стихотворения на Петя Александрова, настанете се удобно и разтворете тази книжка. За десерт ще получите и по едно захаросано парченце от Северното сияние.

Чудно нещо - избрани...

3,50 лв. Цена

Дора Габе - Чудно нещо - избрани стихотворения и разкази (Златно перо)

В творбите на Дора Габе е намерил отражение целият заобикалящ ни свят - семейството, играчките, домашните любимци, дърветата, цветята, вятърът, дъждът - видян и пречупен през чистия детски поглед.

В сборника са включени едни от най-хубавите стихотворения и кратки разкази на талантливата поетеса за деца от предучилищна и начална училищна възраст.

За вас, деца любими (Златно...

4,50 лв. Цена

Елисавета Багряна - За вас, деца любими (Златно перо)

В томчето са събрани най-хубавите детски стихотворения на Елисавета Багряна. С искрена обич и топлота поетесата разкрива красотата и величието на природата и очарованието на сезоните. Чрез прекрасните стихотворения децата ще усетят магията на празниците и съпътстващите ги народни обичаи. Ще изпитат трепета от първия учебен ден и вълнението от досега с книгите и знанието. И ще се научат да обичат дома и близките си и да се гордеят с родината си!

Аз съм българче (Златно перо)

3,50 лв. Цена

Иван Вазов - Аз съм българче (Златно перо)

В сборника са включени едни от най-популярните и родолюбиви стихове на класика на българската литература Иван Вазов:

- Аз съм българче;

- Де е България?;

- Отечество любезно, как хубаво си ти!;

- Цар Симеон;

- Възпоминания от Батак;

- Училище;

- На децата…

Български народни...

4,00 лв. Цена

Български народни пословици, поговорки, гатанки и скоропоговорки (Златно перо)

Пословиците, поговорките и гатанките – този най-кратък и обобщен израз на народната мъдрост – са неизчерпаем източник на добродетели, морал и остроумие. В настоящото издание са подбрани едни от най-интересните и често употребявани образци на езиковото и културно богатство на българския народ.

Те са съобразени с учебния материал на началния курс и са подредени тематично за улеснение на читателя.

Коледа любима

16,90 лв. Цена

Коледа любима

Тази красива книга ще запознае децата с едни от най-обичаните коледни стихотворения, песнички и приказки.

Цифрите

1,90 лв. Цена

Цифрите

Мили деца, в средата на помагалото ще откриете цветни картинки. Всяка от тях си има съответна цифра. Изрежете картинките и ги залепете на местата им!

Азбуката

1,90 лв. Цена

Азбуката

Мили деца, в средата на помагалото ще откриете цветни картинки на любимите ви животни. Всяко от тях си има буквичка. Изрежете ги и ги залепете на местата им!

С букварче в ръка

3,50 лв. Цена

Валери Манолов - С букварче в ръка

Скъпи родители,

С тази книжка вашите деца ще се научат да пишат буквите, докато се забавляват с веселите гатанки, задачи и упражнения. Така под формата на игра те ще развият своята любознателност, наблюдателност и логическо мислене.

Щурчово конче

4,50 лв. Цена

Асен Разцветников - Щурчово конче

В тази книга са събрани най-хубавите приказки, стихотворения, залъгалки и гатанки от Асен Разцветников.

За нас малките

4,90 лв. Цена

Дора Габе - За нас малките

В настоящия сборник са събрани най-хубавите стихотворения, залъгалки и разкази на Дора Габе, илюстрирани от Илия Бешков.

Златна книга на българската...

4,50 лв. Цена

Златна книга на българската поезия за деца

В този том са събрани най-хубавите български стихотворения за деца - от „Татковина" до „Аз съм Сънчо". Произведенията са подредени хронологично и обхващат период от 150 години. Повечето от тях са написани от поети, които са били и учители. Затова тези стихотворения са най-добрите уроци по български език, доброта и родолюбие.

За вас, деца любими

3,90 лв. Цена

Елисавета Багряна - За вас, деца любими

Елисaвeтa Бaгpянa e pодeнa в Cофия нa 29 aпpил 1893 г. Когaто билa нa 14 години живялa в eдин чифлик кpaй Янтpa. Tогaвa сe появило и пъpвото и жeлaниe дa пишe: "Никогa нe щe зaбpaвя Янтpa, xълмовeтe около нeя, цeлитe посипaни с диви тeмeнуги... Поpaзи мe нe сaмо кpaсотaтa нa гpaдa и нeговaтa околност, но и товa, чe всичко бeшe свъpзaно с eдно слaвно минaло, коeто говоpeшe от всякa paзвaлинa, от всeки кaмък. Tогaвa зa пpъв път почувствax, чe обичaм тaя зeмя, която e моя pодинa... Taкивa бяxa и пъpвитe ми стиxовe: млaдeжки, възтоpжeни, pомaнтични..."

По пътечките на дъгата

4,90 лв. Цена

Леда Милева - По пътечките на дъгата

Леда Милева е сред най-известните автори за деца в България. Автор е на десетки сборници със стихове, поеми и пиеси за деца. Превеждана е в Германия, Франция, Унгария, Русия и много други страни. Самата тя превежда от френски, английски, руски и други езици. Всички деца - и малки, и пораснали, знаят наизуст стихотворението "Зайченцето бяло", станало емблема на българската поезия за деца.

Аз съм българче

4,50 лв. Цена

Иван Вазов - Аз съм българче

Иван Вазов е единственият българки творец, получил приживе признанието „народен поет”. В този том са събрани най-хубавите му стихотворения, разкази и пътеписи, които се изучават в българското училище.

Български народни гатанки

1,50 лв. Цена

Български народни гатанки

В тази книжка са събрани 101 гатанки - най-хубавите от българския фолклор. Прочетете ги внимателно и се опитайте сами да ги отгатнете! Ако се затрудните, вгледайте се в цветните илюстрации - с тяхна помощ по-лесно ще откриете верните отговори.

Стихотворения за най-малките

10,90 лв. Цена

Стихотворения за най-малките

В тази книга са включени едни от най-хубавите български стихотворения.

Плодове и зеленчуци:...

3,30 лв. Цена

Плодове и зеленчуци: забавни гатанки, интересни факти, идеи за хапване

Български народни гатанки,...

3,90 лв. Цена

Български народни гатанки, пословици, поговорки и скоропоговорки

Българските гатанки, пословици, поговорки и скоропоговорки са израз на народната мъдрост. Събирани от Възраждането до днес, те обобщават най-характерните черти на българския бит и душевност. Тия крилати афоризми - анонимни и осветени от опита на поколенията, са украшението на речта, образец на остра наблюдателност и здрав смисъл. В настоящия сборник са подредени тематично най-хубавите български народни гатанки, пословици, поговорки и скоропоговорки. Подборът е съобразен с учебния материал на началния курс в училищата.

Уча цифрите с гатанки

2,90 лв. Цена

Уча цифрите с гатанки

Отгатнете гатанките, открийте стикерите с верните отговори и ги залепете на местата им. Освен гатанки за всяка цифра, в книжката са включени и стихотворения с весели задачи за решаване.

Уча азбуката с гатанки

2,90 лв. Цена

Уча азбуката с гатанки

Отгатнете гатанките, открийте стикерите с верните отговори и ги залепете на местата им. Освен гатанки за всяка цифра, в книжката са включени и стихотворения с весели задачи за решаване.

Уча животните с гатанки

2,90 лв. Цена

Уча животните с гатанки

В книжката са включени гатанки за различни домашни и диви животни. Прочетете ги, отгатнете ги и залепете до тях стикера с верния отговор.

Уча плодовете и зеленчуците...

2,90 лв. Цена

Уча плодовете и зеленчуците с гатанки

В книжката са включени гатанки за различни плодове и зеленчуци. Прочетете ги, отгатнете ги и залепете до тях стикера с верния отговор.

Български народни...

6,90 лв. Цена

Български народни пословици, поговорки и гатанки

Българските пословици и поговорки са украшението на речта, мъдростта в една поука, хуморът в една история. Тези крилати изрази - анонимни и осветени от опита на поколенията, са образец за остра наблюдателност и здрав смисъл.

В настоящия сборник са подредени тематично най-хубавите народни пословици, поговорки и гатанки. Подборът е съобразен с учебния материал на началния курс в училищата.

Вранче с юрганче

2,90 лв. Цена

Вранче с юрганче

В тази книжка са включени някои от най-хубавите детски стихотворения за животни от поетите Дора Габее, Веса Паспалеева, Лиана Даскалова, Георги Константинов, Цанко Лалев и др.

Зимна песничка

1,50 лв. Цена

Зимна песничка

В тази книжка са включени най-хубавите български стихотворения за зимата и Коледа от поетите: Асен Разцветников Елисавета Багряна Веса Паспалеева Леда Милева Михаил Лъкатник Димитър Спасов Атанас Душков Георги Веселинов Ангелина Жекова Надя Кехлибарева Цанко Лалев.

Елхица-хубавица

1,50 лв. Цена

Елхица-хубавица

В тази книжка са включени най-хубавите български стихотворения за зимата и Коледа от поетите: Дора Габе Стоян Дринов Йордан Стубел Младен Исаев Лъчезар Станчев Леда Милева Йордан Друмников Димитър Спасов Ангелина Жекова Красимир Машев Петя Александрова Любомир Русанов Цанко Лалев.

Гатанки за детската градина

2,90 лв. Цена

Гатанки за детската градина

В тази книжка са събрани гатанки по теми от програмата на детските градини. Включени са творби от поетите: Асен Разцветников Леда Милева Асен Босев Атанас Душков Радой Киров Ангелина Жекова Цанко Лалев.

Уча цифрите с гатанки

2,90 лв. Цена

Уча цифрите с гатанки

В тази книжка са включени весели гатанки в рими за всяка от цифрите.

Коледна звезда

1,50 лв. Цена

Коледна звезда

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български стихотворения за зимата и Коледа от поетите: Димитър Спасов Михаил Лъкатник Леда Милева Асен Босев Цветан Ангелов Георги Авгарски Елисавета Багряна Лъчезар Станчев Васил Павурджиев Асен Разцветников Веса Паспалеева.

Питанка във фермата

2,50 лв. Цена

Питанка във фермата

Гатанки за детската градина Питанка е мойто име, тичам по света голям. За приятелка вземи ме - гатанки ще ти задам. Гатанките в тази пъстра, весела книжка са адресирани към малчуганите от детските градини. Темите са съобразени с изучаваните програми и ще развият уменията на децата по един забавен начин.

В царството на буквите с...

4,90 лв. Цена

В царството на буквите с Питанка

Уважаеми родители! Ако искате вашето дете да научи не само буквите, но и да прочете първите срички, думи и изречения, книжката "В царството на буквите с Питанка" ще ви помогне. С нея детето ще се забавлява и под формата на игра ще усвои четенето, а първокласникът ще утвърди своите умения. Приятни занимания!

Приказки в рими. Маша и...

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Маша и мечокът

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Приказки в рими. Червената...

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Червената шапчица

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Приказки в рими. Пепеляшка

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Пепеляшка

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Приказки в рими. Двете козлета

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Двете козлета

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Приказки в рими. Грозното...

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Грозното патенце

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Приказки в рими. Косе Босе

3,90 лв. Цена

Приказки в рими. Косе Босе

В тази поредица ще прочетете любимите си приказки, преразказани в стихове от най-добрите български детски поети.

Гатанки за животни

2,90 лв. Цена

Гатанки за животни

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български гатанки за животни.

Уча буквите с гатанки

2,90 лв. Цена

Уча буквите с гатанки

В тази книжка може да прочетете весели гатанки за всяка буква от азбуката.

Моите любими гатанки

2,90 лв. Цена

Моите любими гатанки

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български гатанки.

Добрият Дядо Коледа

3,90 лв. Цена

Добрият Дядо Коледа

В тази книжка с красиви цветни илюстрации ще прочетете някои от най-хубавите стихчета, посветени на зимата и Коледа, на големия майстор на детска поезия Димитър Спасов.

Аз съм Сънчо. Стихотворения...

3,30 лв. Цена

Аз съм Сънчо. Стихотворения и гатанки

В тази красива книжка-цвете ще прочетете едни от най-известните стихове и гатанки за най-малките.

Катеричка рунтавелка....

3,30 лв. Цена

Катеричка рунтавелка. Стихотворения и гатанки

В тази красива книжка-цвете ще прочетете едни от най-известните стихове и гатанки за най-малките.

Мила мамо

1,50 лв. Цена

Мила мамо

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български стихотворения за деца.

Лека нощ!

1,50 лв. Цена

Лека нощ!

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български стихотворения за деца.

Жълтоклюно патенце

1,50 лв. Цена

Жълтоклюно патенце

В тази книжка са включени някои от най-хубавите български стихотворения за деца.