Книги за лятно четене

Книги за лятно четене

Активни филтри

Бранислав Нушич - Автобиография. Бранислав Нушич
 • -20%
 • -20%

Автобиография. Бранислав Нушич

6,08 лв. Регулярна цена 7,60 лв. -20% Цена

Бранислав Нушич - Автобиография. Бранислав Нушич

В знаменитата си автобиография Бранислав Нушич разказва най-веселите случаи от своята младост - от училището, казармата и затвора. Неповторимото чувство за хумор на писателя превръща преживяванията му в четиво с много смях и... малко сълзи.

Бранислав Нушич (1864 - 1938) е роден в Белград. Завършва право, но свързва живота си с театъра. Още много млад става известен с комедиите и хумористичните си разкази. За сатирично стихотворение срещу краля Бранислав Нушич е осъден на две години затвор. През 1924 г. писателят публикува своята весела "Автобиография", която се превръща в една от най-четените сръбски книги по света.

Ръдиард Киплинг - Книга за джунглата
 • -20%
 • -20%

Книга за джунглата

3,99 лв. Регулярна цена 4,99 лв. -20% Цена

Ръдиард Киплинг - Книга за джунглата

"Книга за джунглата" ще отведе малките читатели в един вълнуващ свят на приключения - там, където едно малко момче на име Маугли е отгледано от вълча глутница, където негови приятели са пантерата и мечокът, но кръвожадният тигър Шир Хан до последно преследва човешкото дете. С помощта на верните си приятели порасналият Маугли побеждава хищния тигър и става защитник на глутницата от врагове. Но мястото на човека е сред хората и един ден той напуска индийската джунгла, за да намери отново своята майка.

Джеймс Матю Бари - Питър Пан (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Питър Пан (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Джеймс Матю Бари - Питър Пан (Златно перо)

Йохана Спири - Хайди. Хайди и Клара (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Хайди. Хайди и Клара...

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Йохана Спири - Хайди. Хайди и Клара (Златно перо)

Малката Хайди остава сираче и е поверена на грижите на дядо си – Алпиеца. Хората от селцето се безпокоят за момиченцето заради сприхавия нрав на стареца, който живее сам в отдалечена хижа на пасището. Но Хайди се чувства прекрасно – тя по цял ден припка с козарчето Петер и стадото му, а вечер помага на сляпата му баба.

Хайди обаче научава, че болната Клара се нуждае от приятелка, и заминава за Франкфурт.

Двете момичета учат заедно и се забавляват, но Хайди копнее да се завърне в планината. Не след дълго желанието й се сбъдва.

Клара тъгува за приятелката си и решава да й отиде на гости в Алпите. Свежият въздух и яркото слънце помагат на болното момиче да укрепне и да повярва в необикновената целебна сила на природата.

Хектор Мало - Без дом (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Без дом (Златно перо)

4,76 лв. Регулярна цена 5,95 лв. -20% Цена

Хектор Мало - Без дом (Златно перо)

Откраднато и подхвърлено дете, малкият Реми изнася представления из цяла Франция с музиканта Виталис и трупата му от дресирани животни. Многобройните трудности, които трябва да преодолее, и невероятните приключения, които преживява, изграждат характера му. Благодарение на своята упоритост и на верните си приятели, Реми успява да открие истинското си семейство и щастието.

Лев Толстой - Приказки и басни (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки и басни - Лев...

2,80 лв. Регулярна цена 3,50 лв. -20% Цена

Лев Толстой - Приказки и басни (Златно перо)

Малките читатели искрено ще се забавляват с приказките за девойката мишка, за добрия везир Абдул, за златокосата царкиня, за селянина, който делил гъските на господаря, за Емелян и злия цар, за зърното, голямо колкото кокоше яйце, за Иван Глупака, който се справил с трите дяволчета, както с басните, бивалиците и легендите, написани от великия руски писател Лев Толстой.

Петя Александрова - Чадърче от коприна (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Чадърче от коприна (Златно...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Петя Александрова - Чадърче от коприна (Златно перо)

Имало някога една кокошчица, която мечтаела да покори Еверест; една планина, която отишла да почива на море; магаренце, което искало да стане герой... А какво да кажем за възпитания дъжд, за облачето, което търсело работа? Ако искате да се запознаете с тези и още много други забавни герои от веселите приказки и стихотворения на Петя Александрова, настанете се удобно и разтворете тази книжка. За десерт ще получите и по едно захаросано парченце от Северното сияние.

Еню Кювлиев - Приказки и легенди (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки и легенди (Златно...

2,80 лв. Регулярна цена 3,50 лв. -20% Цена

Еню Кювлиев - Приказки и легенди (Златно перо)

В книгата на сладкодумния разказвач Еню Кювлиев малките читатели ще се срещнат с много интересни герои. Те ще научат как отсъдила маймуната съдия, колко струват царските обувки, как багдадският търговец Бекир си върнал кесията с жълтици и защо костенурката не отишла на гости на катерицата. Ще разберат как лъвът се уплашил от Юнак Петльо, как елхата си сменила игличките със златни листа, защо краката на щъркела са червени, как Малката нощна царица се превърнала в свилена пеперуда и още много забавни истории.

Вилхелм Хауф - Приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки - Вилхелм Хауф...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Вилхелм Хауф - Приказки (Златно перо)

Чрез приказките на Вилхелм Хауф децата ще попаднат в пъстрия и загадъчен свят на Изтока, където вълшебствата и магиите са неделима част от живота. Ще могат да полетят над земята с Халифа щърк и неговия верен везир Мансор. Ще се срещнат с невероятния бързоходец Малкия Мук и заедно с него ще накажат вероломния султан и неговите придворни. Ще се посмеят на шивашкия калфа Лабакан, който смятал, че е достатъчно да облечеш скъпи дрехи, за да станеш принц. Ще се запознаят с джуджето Дългоноско и с още интересни герои и ще преживеят много вълнуващи приключения.

Иван Крилов - Басни (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Басни - Иван Крилов (Златно...

2,40 лв. Регулярна цена 3,00 лв. -20% Цена

Иван Крилов - Басни (Златно перо)

"Беда е, когато сладки пече обущарят, а пък обувки ни прави сладкарят. Сто пъти е казано, че който се заеме с чужд занаят, си хаби и труда, и времето. Пък става и за присмех, щом не се сеща да попита за съвет специалиста и да го послуша."

Крилов за Русия е това, което е Езоп за Древна Гърция и Жан дьо Лафонтен за Франция. Неговите остроумни басни осмиват редица човешки слабости - независимо дали героите са хора, животни, растения или предмети. Макар и писани преди двеста години, те са пълни с мъдрост, от която имаме нужда и днес.

Георги Константинов - Папагалчето Браво (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Папагалчето Браво (Златно...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Георги Константинов - Папагалчето Браво (Златно перо)

Малки читатели, от страниците на тази книжка ще научите за перипетиите на редица приказни герои. Искате ли да узнаете кой дава добър урок на гордото Охлювче, защо е обидено папагалчето Браво, как Зайчето открива нов приятел и как Черното куче учи на пакости доброто Бяло Буби? А знаете ли какво трябва да направят децата, за да пораснат големи и силни? Какъв е най-хубавият подарък за рожден ден? Наистина ли мечтите се сбъдват? В томчето са включени 22 от най-хубавите приказки на големия детски писател Георги Константинов, сред които „Ръцете на мама”, „Земното кълбо”, „Пожарът”, „Момченце и половина” и много други.

Артър Конан Дойл - Изгубеният свят (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Изгубеният свят (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Артър Конан Дойл - Изгубеният свят (Златно перо)

Младият журналист Едуард Малоун и група учени потеглят на експедиция. Целта им е Земята на Мейпъл Уайт - едно непристъпно плато в сърцето на южноамериканската джунгла, където по някакво чудо са оцелели праисторически животни. Освен със свирепите динозаври и ятата огромни птеродактили, смелите пътешественици трябва да се справят с още много препятствия, преди да се завърнат в Лондон.

Младен Влашки - Митове за сътворението от цял свят (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Митове за сътворението от...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Младен Влашки - Митове за сътворението от цял свят (Златно перо)

Томчето съдържа митове за сътворението и за боговете и героите, които от хаоса и злото създават подредения и добър свят. От него малките читатели ще научат как според древните народи е възникнал светът. Ще узнаят защо си приличат и по какво се различават митовете от Древен Египет, Месопотамия, Древна Гърция, Индия, Китай, Япония и др. Ще се запознаят с мъдрия Озирис и любимата му съпруга Изида, с богинята на любовта и плодородието Ищар, с могъщия Зевс и с много други богове и герои.

За да разберат, че и в митовете, както и в живота, винаги се борят добри и лоши герои, но светът става по-хубав за хората само когато побеждава доброто.

Виктор Юго - Парижката Света Богородица (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Парижката Света Богородица...

2,80 лв. Регулярна цена 3,50 лв. -20% Цена

Виктор Юго - Парижката Света Богородица (Златно перо)

Подложен от най-ранно детство на жестоки подигравки заради своята уродливост Квазимодо е озлобен и страни от хората. Единствено очарователната Есмералда проявява към него доброта и състрадание. Това събужда неподозирани чувства в душата му. От този ден нататък гърбушкото е готов на всичко за младата циганка. Девойката открива, че външността често създава лъжлива представа за човека.

Виктор Юго - Клетниците (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Клетниците (Златно перо)

4,00 лв. Регулярна цена 5,00 лв. -20% Цена

Виктор Юго - Клетниците (Златно перо)

Тригодишната Козет е оставена за отглеждане в ханчето на семейство Тенардие.

Майка и живее в лишения и нищета, за да може детенцето и да е добре нахранено и облечено. Клетницата дори и не подозира, че е поверила момиченцето си на жестоки и безскрупулни хора, за които Козет е просто слугинче. В навечерието на Коледа Козет среща в гората край Монфермей един непознат, който ще върне усмивката на измореното и личице...

Георги Константинов - Приказки за Румпи-Румп
 • -20%
 • -20%

Приказки за Румпи-Румп

2,40 лв. Регулярна цена 3,00 лв. -20% Цена

Георги Константинов - Приказки за Румпи-Румп

Ако искате да се запознаете с малкото слонче Румпи-румп, няма нужда да предприемате пътешествие чак до далечна Африка. По-добре погледнете на детската площадка или в киносалона, на зимната пързалка или в овощната градина. Е, ще кажете, хайде сега! Чак пък слон на такива места! Другите слонове може и да не ги срещнете там, но Румпи-румп – със сигурност. Защото той е най-любопитното слонче, което много, ама страшно много обича децата и игрите.

Георги Константинов - Приключенията на Туфо рижия пират (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приключенията на Туфо рижия...

4,76 лв. Регулярна цена 5,95 лв. -20% Цена

Георги Константинов - Приключенията на Туфо рижия пират (Златно перо)

От страниците на тази книга малките читатели ще разберат как Туфо Рижия пират избягва от дома си и как се озовава на телевизионния екран. Ще го видят как тайно се качва на борда на презокеански кораб, без да подозира какво го очаква в Бермудския триъгълник. Ще научат за срещата му с нубийския лъв, за полета му с ракета към покрайнините на Слънчевата система и за още много от страховитите приключения на славния котарак. По следите на рижия опашатко тях със сигурност ги очакват големи забавления.

Александър Дюма - Тримата мускетари (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Тримата мускетари (Златно...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Александър Дюма - Тримата мускетари (Златно перо)

Младият благородник Д’Артанян заминава да търси своето щастие в Париж. Най-голямата му мечта е да се присъедини към кралската мускетарска гвардия. Със смелостта, остроумието си и ловката си шпага младежът спечелва безценното приятелство на трима от най-добрите мускетари – Атос, Портос и Арамис. Четиримата извършват невероятни подвизи, успявайки да провалят коварните интриги на кардинал Дьо Ришельо. Очакват го битки, приятелства, слава.

Хиляда и една нощ. Приказки на Шехеразада (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Хиляда и една нощ. Приказки...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Хиляда и една нощ. Приказки на Шехеразада (Златно перо)

Някога в Индия царувал жесток цар. Всеки ден в двореца му довеждали по една девойка, която на следващата сутрин убивали. Дошъл редът и на везирската дъщеря Шехеразада. Чрез своя ум и находчивост, разказвайки на царя 1001 приказки, тя не само успяла да спаси живота си, но и станала царица.

Георги Райчев - Чудното огледало (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Чудното огледало (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Георги Райчев - Чудното огледало (Златно перо)

Живял някога страшният цар Перизан. Решил да си вземе за жена най-хубавата девойка на земята и заповядал на своите велможи да я издирят. Всички тайно проклинали жестокия цар, но никой не смеел да му се опълчи. Една утрин пред палата се явила врачката Абияра, която подарила на царя чудно огледало. С него можел да вижда хубавиците от цял свят. Зърнал Перизан девойката от царството на вечната пролет – Омайна, и мигом се влюбил. 

Корней Чуковски - Доктор Охболи (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Доктор Охболи (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Корней Чуковски - Доктор Охболи (Златно перо)

Живял някога добрият доктор Охболи. Той бил толкова прочут, че от всички краища на света при него се стичали болни животни. Охболи им давал лекарство и те веднага оздравявали. Докторът толкова много обичал животните, че делял с тях и своя дом. В стаята му живеели зайци. В шкафа - катеричка. На канапето се подвизавал бодлив таралеж, а под леглото кротко дремел африкански крокодил.

Какво, не вярвате ли? Прочетете книгата и ще се уверите.

Дора Габе - Чудно нещо - избрани стихотворения и разкази (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Чудно нещо - избрани...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Дора Габе - Чудно нещо - избрани стихотворения и разкази (Златно перо)

В творбите на Дора Габе е намерил отражение целият заобикалящ ни свят - семейството, играчките, домашните любимци, дърветата, цветята, вятърът, дъждът - видян и пречупен през чистия детски поглед.

В сборника са включени едни от най-хубавите стихотворения и кратки разкази на талантливата поетеса за деца от предучилищна и начална училищна възраст.

Ханс Кристиан Андерсен - Приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки - Х. К. Андерсен...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Ханс Кристиан Андерсен - Приказки (Златно перо)

"Ще ти разкажа една история, която знам от малък. Всеки път, когато я чуя, я харесвам все повече и повече." Така започва една от своите приказки големият писател Ханс Кристиан Андерсен и той толкова майсторски разказва всички свои истории, че вече сто години читателите от цял свят не престават да ги харесват. Сега е ваш ред, малки приятели, да се запознаете с тях и да преживеете вълнуващите приключения на техните герои.

Иван Вазов - Разкази - Иван Вазов (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Разкази - Иван Вазов...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Иван Вазов - Разкази - Иван Вазов (Златно перо)

В томчето са включени 16 от най-популярните разкази на патриарха на българската литература Иван Вазов. Те отразяват събитията от предосвобожденската и следосвобожденската действителност в България и разкриват многообразието от теми и художествени образи, както и белетристичното майсторство на автора. Произведенията са подбрани така, че да бъдат в помощ по литература на учениците от основен, среден и гимназиален курс.

Иван Вазов - Немили-недраги (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Немили-недраги (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Иван Вазов - Немили-недраги (Златно перо)

Повестта разказва за живота на българските хъшове в Румъния през 70-те години на XIX век. Прогонени от поробителите, Македонски, Хаджият, Попчето, Бръчков, Мравката и Владиков се скитат немили-недраги из чуждата земя. Те са принудени да живеят в нищета, отчуждение и самота. Намират утеха единствено в кръчмата на Странджата. Там изгнаниците си спомнят участието в славните битки за освобождение на България. И мечтаят да жертват живота си в името на родината.

Елисавета Багряна - За вас, деца любими (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

За вас, деца любими (Златно...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Елисавета Багряна - За вас, деца любими (Златно перо)

В томчето са събрани най-хубавите детски стихотворения на Елисавета Багряна. С искрена обич и топлота поетесата разкрива красотата и величието на природата и очарованието на сезоните. Чрез прекрасните стихотворения децата ще усетят магията на празниците и съпътстващите ги народни обичаи. Ще изпитат трепета от първия учебен ден и вълнението от досега с книгите и знанието. И ще се научат да обичат дома и близките си и да се гордеят с родината си!

Алеко Константинов - Бай Ганьо (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Бай Ганьо (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Алеко Константинов - Бай Ганьо (Златно перо)

Няма дете, което да не е чувало за Бай Ганьо. Но кой всъщност е той? Откъде се е появил този недодялан и нахален хитрец? Малките читатели ще имат възможност да се запознаят с приключенията му в Европа и България. Много от ситуациите, в които изпада героят на Алеко, будят искрен, но и горчив смях. И предизвикват към размисъл. Всеки народ има своите вечни книги. За нас, българите, „Бай Ганьо“ е една от тях, защото мъдрият Алеко Константинов се е опитал да ни покаже какви сме и какви не трябва да бъдем.

Ангел Каралийчев - Ането. Тошко Африкански (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Ането. Тошко Африкански...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Ангел Каралийчев - Ането. Тошко Африкански (Златно перо)

Малки читатели, запознайте се с едни от най-привлекателните герои на Ангел Каралийчев: Ането и Тошко Африкански. Ането е послушно и работливо дете. Тя живее в малка къщурка със своя дядо и едно юначно пате. Маймунката Тошко е голям пакостник. Той напуска родната джунгла и попада в едно българско село. Въпреки че са много различни, Ането и Тошко преживяват низ от вълнуващи приключения. Ако не вярвате, питайте юнашкото пате с жълтите лопатки...

Асен Разцветников - Щурчово конче (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Щурчово конче (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Асен Разцветников - Щурчово конче (Златно перо)

"Имало едно време една врана - и с това приказката се захвана."

Така сладкодумният приятел на децата Асен Разцветников повежда малчуганите на среща със щурки и щурчовци, с храбри юнаци и мустакати котараци, с хитри лисани, рунтави мецани и жаби-бърборани. А веднъж попаднали във веселия водовъртеж на неговите приказки, стихове, гатанки и залъгалки, на читателите не им се излиза оттам.

Николай Носов - Приключенията на Незнайко (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приключенията на Незнайко...

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Николай Носов - Приключенията на Незнайко (Златно перо)

Незнайко и неговите приятели – дребосъчетата от Града на цветята – предприемат пътешествие с балон. Скоро обаче полетът им завършва с катастрофа. Оцелелите по чудо пътешественици попадат в Зеления град, където преживяват много вълнуващи приключения, за които дори не са мечтали.

Препоръчително четиво за ученика - 2. клас.

Български предания и легенди (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Български предания и...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Български предания и легенди (Златно перо)

Колоритни и сладкодумни като приказки, българските предания и легенди ни разкриват вярванията на нашия народ, начина, по който си е обяснявал създаването на света, небесните светила, човека, животните, дърветата, природните явления – като дъжд, бури, светкавици и гръмотевици. Освен това те дават богата информация за бита на българина и за знаменателни събития от неговата история. Подборът на преданията и легендите е направен съобразно учебната програма.

Ран Босилек - Патиланци (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Патиланци (Златно перо)

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Ран Босилек - Патиланци (Златно перо)

В книгата е представен незабравимият герой на Ран Босилек Патиланчо. Чрез неговите изпълнени със заразителен хумор писма до Смехурко писателят рисува неповторимия детски свят, в който забавните игри и смехът, често са последвани от сълзи, а лудориите на малките палавници водят до наказания от страна на възрастните. Веселите приключения на любопитните, находчиви и жизнерадостни патиланци неизбежно са свързани с тяхната строга, но любяща баба Цоцолана. В изданието са включени „Патиланчо”, „Патиланско царство“, „Бате Патилане“, „Патиланчо Данчо“, „Патиланчо на село“, „Патиланско училище“.

Алеко Константинов - До Чикаго и назад (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

До Чикаго и назад (Златно...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Алеко Константинов - До Чикаго и назад (Златно перо)

В пътеписа „До Чикаго и назад“ Алеко Константинов описва пътуването си до Световното изложение в Чикаго през Париж, Лондон и Ню Йорк. Щастливеца споделя впечатленията си от далечния и непознат за българина Нов свят. Той е едновременно изумен от природната красота и напредъка на западната цивилизация и огорчен от повърхностните човешки взаимоотношения и духовната нищета.

Алеко сравнява напредналия свят с България и изразява тревогата си за бъдещето й.

Георги Мишев - Сламено сираче (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Сламено сираче (Златно перо)

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Георги Мишев - Сламено сираче (Златно перо)

Седемгодишният Михаил е сламено сираче: той няма братя, нито сестри, а родителите му са толкова заети, че не им остава време за него. Мишо мечтае да стане джедай със светещ меч, но вместо това трябва да ходи на училище. Няма търпение часовете да свършат, за да се прибере при баба си и дядо си в Косанин дол – неговото островче на спасението.

Заедно с приятелите си – Румбата, Хелен, Геле и Вики – любознателният Мишо се впуска в необикновени приключения и опознава света на големите.

Оскар Уайлд - Щастливия принц (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Щастливия принц (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Оскар Уайлд - Щастливия принц (Златно перо)

Великолепен сборник с приказки, в които предаността на малката лястовичка изтръгва сълзи дори от каменна статуя, детската любов трогва сърцето на себичния великан, Звездното дете успява да открие родителите си едва след като се отърсва от прекомерната си гордост.

Невероятно увлекателни и оригинални, приказките на Оскар Уайлд вълнуват читателите и днес, както при първата си поява преди повече от сто години.

Марк Твен - Приключенията на Хъкълбери Фин (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приключенията на Хъкълбери...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Марк Твен - Приключенията на Хъкълбери Фин (Златно перо)

Решен да се отърве веднъж завинаги от пиянските побои на баща си и непрестанните поучения на госпожица Уотсън, Хъкълбери Фин напуска родния си град. На самотния остров, където се крие, съдбата го среща отново с негъра Джим. Двамата бегълци поемат с кану по течението на река Мисисипи, без да подозират в каква невероятна история ще ги забърка не друг, а верният приятел на Хък - Том Сойер.

Захарий Стоянов - Априлското въстание (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Априлското въстание (Златно...

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Захарий Стоянов - Априлското въстание (Златно перо)

Захарий Стоянов е пряк участник в борбата за Освобождението на България. Той описва подготовката и избухването на Априлското въстание в едноименното томче. Авторът разказва за своята първа среща с Георги Бенковски, създаването на Хвърковатата чета, хода на въстанието, неговото потушаване и убийството на войводата. Захарий Стоянов увековечава паметта на апостолите и обикновените въстаници – част от героичното ни минало, което ни определя като народ.

Елин Пелин - Приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки - Елин Пелин...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Елин Пелин - Приказки (Златно перо)

Един неповторим свят, населен с интересни и запомнящи се герои:

   - умник Гюро;

   - чичо Пейо;

   - Малък Сечко;

   - Баба Марта;

   - глупавият вълк;

   - Торбаланци;

   - Зайо Средногорски;

   - лошата катеричка;

   - щурец-свирец;

   - вълкът Сивчо;

   - лисицата Жълтуша.

Чрез тях с много хумор и добродушна ирония Елин Пелин осмива редица човешки слабости.

Книга за джунглата (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Книга за джунглата (Златно...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Ръдиард Киплинг - Книга за джунглата (Златно перо)

Преследван от тигъра Шир Хан, малкият Маугли намира подслон при вълците. Верните му приятели - пантерата Багира и мечокът Балу, бдят над него и го пазят от кръвожадния Шир Хан, който не се е отказал от намерението си да го разкъса. Годините минават. Маугли вече не е онова безпомощно мъниче. Той е станал истински син на джунглата и решава да се справи веднъж завинаги със своя враг.

Иван Вазов - Аз съм българче (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Аз съм българче (Златно перо)

2,80 лв. Регулярна цена 3,50 лв. -20% Цена

Иван Вазов - Аз съм българче (Златно перо)

В сборника са включени едни от най-популярните и родолюбиви стихове на класика на българската литература Иван Вазов:

- Аз съм българче;

- Де е България?;

- Отечество любезно, как хубаво си ти!;

- Цар Симеон;

- Възпоминания от Батак;

- Училище;

- На децата…

Йордан Йовков - Разкази (Злато перо)
 • -20%
 • -20%

Разкази - Йордан Йовков...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Йордан Йовков - Разкази (Злато перо)

В изданието са включени 20 от най-популярните разкази, разкриващи белетристичното майсторство на бележития български писател Йордан Йовков. Независимо от различната си тематика, всички те са пропити с вярата на автора в човека и в неговите скрити възможности да промени света, за да възтържествува доброто. Произведенията са подбрани от сборниците „Песента на колелетата“, „Старопланински легенди“, „Вечери в Антимовския хан“, „Земляци“ и „Ако можеха да говорят“, така че да бъдат в помощ на учениците от основен и среден курс.

Братя Грим - Приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приказки - Братя Грим...

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Братя Грим - Приказки (Златно перо)

Няма дете по света, което да не е чувало за страшния вълк, който излапал седемте козлета или за малкото момиченце с червена шапчица, срещнало в гората един друг, също така опасен вълк. Тези приказки и още много други чудни истории, разказани от световноизвестните писатели Братя Грим, малките читатели ще открият във великолепно илюстрованото томче.

Ангел Каралийчев - Български народни приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Български народни приказки...

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Ангел Каралийчев - Български народни приказки (Златно перо)

Някога по нашите земи ходеше един вълшебник. В душата му никнеха прекрасни думи, от които той измайсторяваше чудесни приказки и ги подаряваше на децата. В тях се разказваше за Ижо-Мижо и Клан-Клан, за мечката и дърваря, за момичето от вар, за юначното петле, за зайчета, ежковци, глупави вълци и още по-глупави хора, та дори за змейове и лами. Но кой е този вълшебник – ще попитате. Разгърнете страниците на тази книжка и сами ще откриете.

Препоръчително четиво за ученика - 2., 3., 4., 5. клас.

Елин Пелин - Ян Бибиян (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Ян Бибиян (Златно перо)

3,20 лв. Регулярна цена 4,00 лв. -20% Цена

Елин Пелин - Ян Бибиян (Златно перо)

В томчето са събрани "Ян Бибиян - приключенията на едно хлапе" и "Ян Бибиян на Луната" -първият български фантастичен роман за деца. Рошавият немирник: Ян Бибиян се сприятелява с дяволчето Фют. Така попада в омагьосаното царство на Мирилайлай. След като побеждава злия магьосник, той има само една мечта - да полети към Луната. С конструирания от него междузвезден кораб двамата с Калчо се отправят към необятния Космос. Там те откриват неща, които надхвърлят и най-смелите им очаквания...

Валери Петров - Пет приказки (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Пет приказки (Златно перо)

4,76 лв. Регулярна цена 5,95 лв. -20% Цена

Валери Петров - Пет приказки (Златно перо)

Децата ще се впуснат в необикновени приключения. Ще се запознаят с малкия скиор Ванчо, който търси своето коте в планината. Със Светльо, който излъгва баба си, но се опитва да поправи грешката си. Както и с любознателния Оги и талантливото, но самотно момиченце Роси. Заедно с Лили ще търсят вълшебно бисерче по морското дъно, което да ги направи по-добри. Ще научат колко са важни истинското приятелство, добротата и честността. И че чудесата и вълшебствата са навсякъде около нас...

Карло Колоди - Приключенията на Пинокио (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

Приключенията на Пинокио...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Карло Колоди - Приключенията на Пинокио (Златно перо)

Избегнало на косъм опасността да послужи за подпалка на огъня, дървеното човече се озовавава в лапите на разбойници, в ролята на куче-пазач, сблъсква се с гърмяща змия, превръща се в магаренце, попада в търбуха на огромна акула...

Но чия е тази история? На Пинокио, разбира се - любимият герой на всички деца по света! Стани негов приятел и ти!

Емилиян Станев - През води и гори * Лакомото мече (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

През води и гори * Лакомото...

3,60 лв. Регулярна цена 4,50 лв. -20% Цена

Емилиян Станев - През води и гори * Лакомото мече (Златно перо)

Прокудени от хората от убежището си, таралежът Бързобежко и костенурката Повелкана трябва да отвоюват в смъртоносна битка със Змията Червената уста новия си дом. Но радостта им не трае дълго. Грабва ги скалният орел.

Спасени по чудо от ноктите му, двамата приятели извървяват дългия път, осеян с опасности и невероятни приключения, докато се завърнат обратно у дома.

Доналд Бисет - 43 небивалици (Златно перо)
 • -20%
 • -20%

43 небивалици (Златно перо)

3,96 лв. Регулярна цена 4,95 лв. -20% Цена

Доналд Бисет - 43 небивалици (Златно перо)

Мили читатели, чували ли сте за кравата Анабел, която прескочила Луната? Не? Тогава бързо разгърнете страниците на тази книжка. В нея ще се запознаете още с бръмбара-космонавт, с тигъра-паяк, с пеещия крокодил, с охкащата анаконда, с таралежа, който се търкулнал нагоре по хълма, и с още куп забавни герои.